Langtur kurs for deg som ønsker å dra (det) litt lenger !
 
OBS!! Kurset er nå fulltegnet.

Velkommen til vårt langturkurs! Bli med en, to eller alle tre ukene! Vi ønsker å gi deg en unike mulighet til å lære og oppleve den travle kysten nedover i Europa. inklusive kryssing av den beryktede Biscayabukta, den trafikktunge engelske kanalen og Nordsjøen. Selvfølgelig i trygg båt og i trygge hender. Og helt uten at du trenger å ha nerver for havner og havneprosedyrer. 

Sjekk videoen under for mer informasjon, og scroll nedover for detaljer, praktisk informasjon samt påmelding. Her kan du få en uke med mye læring !!!

Lær deg å bli trygg på rutiner i havner, tidevann, nattseilas, stå vakt både dag og natt,

passe trafikk, sikker seilføring og få inngående kjennskap til navigasjonsutstyr.

Langtur kurs
Båten

Båten er en Jeanneau DS 509 2012 modell som veier 14,5 tonn. Så denne ligger stødig i vannet.

Ombord er alt som trengs på en langtur. Den har tross alt vært i middelhavet en stund!

Med 75 hk Yanmar går den bra for motor og for seil. Ombord finnes elektriske vinsjer og ganske nytt navigasjonsutstyr, sikkerhetsliner, nødpeilesender, redningsflåte og diverse annet utstyr. Her er alt lagt til rette for en sikker og behagelig tur.

Ruten og etapper

Turen går i tre etapper hvor det er mulig å hoppe på eller av. De er omtrent like lange men byr på veldig forskjellige forhold.  Før hver etappe blir det sikkerhetsgjennomgang, gjennomgang av båt, liner og rigg, planlegging av etappen, inklusive været, sjekk av navigasjonsutstyr og plotting av kurser etter behov.

I tillegg skal det bunkres diesel og mat for de neste døgnene frem til neste havn. Her vil skipper gi informasjon om hva som lønner seg å ta med men kjøp noe som du liker, og særlig mat som du enkelt kan fikses selv om båten krenger litt. Vannet er ikke flatt bestandig... 

 

Når det begynner å nærme seg avgang vil vaktlister bli satt opp. Typisk går vi 4-timers vakter døgnet rundt frem til neste havn. Du vil etterhvert bli ansvarlig for din vakt men skipper vil alltid, ALLTID, være i nærheten av deg når forholdene blir litt mer kritiske. Som når man nærmer seg sterke strømmer, trange passasjer, dårlig vær og ved havneanløp. Vi legger vekt på at du skal føle deg trygg og komfortabel hele veien.

Fra Vigo, via Coruña, over Biscaya til Brest

Avgang:       4.8.2019

Første leg:   Vigo til Coruña

Lengde:        120Nm

Tid:                ca. et døgn

Andre leg:   Coruña til Brest

Lengde:       350Nm

Tid:               Ca. 3 døgn

Plass:            Dele av lugar ledig (dame)

Fra Brest via Gurnsey, Calais til Ijmuden

Avgang:       11.8.2019

Første leg:   Brest til Gurnsey

Lengde:        150Nm

Tid:                Ca. 30 timer

Andre leg:   Gurnsey - Calais

Lengde:       250Nm

Tid:               Ca. 2 døgn

Tredje leg:   Calais til Ijmuden

Lengde:       110Nm

Tid:               Litt under et døgn

Plass:            Dele av lugar lkedig (dame)

Skipper og instruktør for turen:

Joakim Høyer Berg

Har utallige NM bak seg og lokal kjennskap til de fleste havner underveis.

Fra Ijmuden via Danmark (Hvite sande eller Læsø)

Avgang:       19.8.2019

Første leg:   Ijmuden - Hvite Sande

Lengde:        260Nm

Tid:                Litt over 2 døgn

Andre leg:   Hvite sande - Skagen

Lengde:       200Nm

Tid:               Litt mindre enn 2 døgn

Tredje leg:   Skagen til Oslo

Lengde:       140Nm

Tid:               Litt over et døgn

Plass:            Delelugar ledig (dame).

Ankommer Oslo senest 25.8.

Praktisk informasjon

Hvor er båten?

Du vil få oppdatert informasjon etter som vi nærmer oss avgang fra de enkelte havnene.


Proviant:


Mat provianteres sammen med de andre kursdeltakerne før start, og kommer i tillegg til kursavgiften. Det er kort vei til dagligvarebutikk hvor vi kan få tak i det meste! Ytterligere proviantering kan gjøres i løpet av seilasen på våre mellomstopp da det vil bli lagt opp til noen besøk/overnatting i havner med dagligvare.

Husk å kjøpe en del underveismat. Ofte er det ikke felles måltider pga vakter og ev. vær så man går og henter seg noe når man er sulten.

Skulle du ønske å ta med en vin, øl eller ankerdram er du velkommen til å gjøre det! Dog kan det kun nytes etter vi har lagt til for kvelden...


Klær/utstyr:


Ta med yttertøy som er regn- og vindtett. Ulltrøye, stillongs, eventuelt fleece, lue og votter kan være godt å ha med. Sko/støvler som ikke er har glatte såler eller lager merker på dekk. Ta også med vest, sovepose og ev. putevar samt (stretch)laken til dobbeltseng. Pakk i bag eller ryggsekk uten meis. Avhengig av vær og fendergnissing (og andre årsaker…) kan det være en fordel med øreplugger om natten.​.

Krav til deltagerne

Våre generelle betingelser finner du herunder. Fint om du leser gjennom dette på forhånd.

https://navendaseiling.no/navenda/bekreftelse.pdf

Spesielt ber vi deg legge merke til dette:

 

Du gjøres oppmerksom på at å befinne seg i en seilbåt stiller krav til fysisk skikkethet samt årvåkenhet og at man må følge instruktørens gjennomgang av båt og sikkerhet om bord, samt undervisning forøvrig. Det er forbundet med fare å ikke følge instruktørens beskrivelse av hvordan man oppfører seg i en seilbåt. For eksempel seiling på slør/lens kan uoppmerksomhet eller uriktig posisjonering av båten føre til ufrivillig jibbing som igjen kan gi alvorlige skader om man skulle være i veien for bommen. Uriktig bruk av tau-avlastere med tau under belastning kan også føre til alvorlige skader.

 

Du gjøres oppmerksom på at oppførsel om bord som viser at du ikke følger instrukser, eller at du gjennom din oppførsel setter deg selv og/eller andre i fare, kan føre til at instruktøren setter deg i land. Ditt kursgebyr vil under slike omstendigheter ikke bli refundert og du vil selv være ansvarlig for å ta deg hjem fra ilandsettingsstedet. Det er absolutt ikke tillatt å nyte eller være påvirket av alkohol eller andre rusmidler så lenge man er underveis, eller de siste timene før avgang. 

Krav til forhåndskunnskap

Minimum Båtførerprøven og Competent Crew kurs / nybegynner kurs eller tilsvarende kompetanse. Du trenger ikke være ekspert men du må kunne fungere som mannskap, samt være til å stole på når du får en oppgave.

 

OBS!! Har du ikke nok kompetanse, eller ønsker du å friske på kompetansen før turen kan du fortsatt ta dette gjennom oss. Sjekk vårt nybegynnerkurs, der lærer du det aller meste. 

Vi vil også muligens sette opp en ettermiddag for gjennomgang av turen og noen timer med seiling for å friske på kunnskapen for deg som kanskje ikke har seilt på en stund. Dette blir omtrent månedsskifte juli/august rett før avgang om det er interesse og behov.

Påmelding og priser

Det er to doble lugarer ombord til disposisjon. Turen er priset pr lugar pr etappe

 

Pris pr lugar er 3.500 NOK pr etappe, dvs pr uke.

Finner du noen å dele med blir det jo 1.750 / person for en uke på sjøen :)

Finner du noen å dele lugar med, eller er villig til å dele lugar med andre deltagere blir prisen altså det halve.

Vi tar MAKS 4 personer med av gangen så her er det første mann til mølla!

Ved påmelding sender du en epost til post@navenda.no og oppgir hvilken etappe du ønsker å delta på. Du kan selvfølgelig delta på så mange etapper du vil. Er det noe annet du lurer på benytter du samme epost eller tar kontakt på telefon +47 90707600

I tillegg til kursprisen kommer kostnad til mat ombord, og om vi velger å gå ut å spise når vi er i havn. Alt annet slik som diesel, havneavgifter etc. dekkes av Navenda.

Mer informasjon kommer til påmeldte når det nærmer seg

VELKOMMET OMBORD

ValløLogo.png

GODKJENT ICC SENSOR OG 12PAX

Vi tilfredstiller 12PAX

vi tilfredstiller 12-pax kravene til kurs og kompetanse for næringsdrivene til sjøs 

Les mer HER

Navenda Seiling AS

Adresse:

Niels Juels gate 70a

0259 OSLO

Norge

Tlf: 90707600

Epost: post@navenda.no

Vi sikrer regnskapet hos
Følg oss
  • Facebook Social Icon

© 2016 - 2019 Navenda.no