top of page

Nybegynnerkurs - Langhelg

Enten du ønsker å bli skipper på egen skute, eller skal seile som mannskap med andre, vil vårt omfattende begynnerkurs i seiling gi deg et godt utgangspunkt. Seilkurset går over en langhelg, med start og slutt i Oslo sentrum. Som på alle våre kurs og turer så får du både seilt og lært mye om seiling, samtidig som du får oppleve mye underveis. Denne helgen skal vi utforske den varierte og innholdsrike Oslofjorden, kanskje når vi så langt som Väderöarna på svenskegrensen?

img60112d57b9480.jpg

Kurs: Nybegynner – Competent Crew - torsdag til søndag

Lengde: Torsdag 12:00 til søndag kveld

Oppmøte: Aker Brygge

Båten finner du sånn ca her:

 https://www.google.no/maps/place/59%C2%B054'24.8%22N+10%C2%B043'27.4%22E/@59.906885,10.7231737,280m/data=!3m1!1e3!4m6!3m5!1s0x0:0x0!7e2!8m2!3d59.9068852!4d10.7242685

Forkunnskap: Ingen

Oslofjorden er nokså skjermet ut til Horten og Moss med normalt lite sjø og bølger, men derfra og sørover kan det bygge seg opp godt med sjø spesielt når det blåser fra sør. Med 6 kursdeltagere om bord så er det også fullt mannskap der alle bidrar i seilingen, så det tilstrekkelige med hender på dekk til å håndtere seil og alt vi gjør på en god måte. Været styrer vi uansett ikke over, og du må være forberedt på både vindstille og seiling i hardt vær. Uansett; er du nybegynner så ønsker vi å gjøre deg til sjømann/kvinn så fort som mulig, og er du erfaren får du raskt ansvar og større utfordringer. Alle deltakere bidrar med seilingen, i matlagingen og drift av båten.

 

På kurset lærer du om:

 • Seiling

 • Navigasjon

 • Oppankring

 • Sjøveisregler

 • Manøvrering i havn

 • Fortøyning og knuter

 • Å seile mot vinden (krysse)

 • Prinsipper for godt sjømannskap

 • Å sette seilene riktig (seiltrimming)

 • Å redusere seilarealet ved mye vind

 • Kontrollert jibbing (en viktig øvelse)

 

​Vi er ute det meste av tiden uansett vær så vi tillater oss å komme med noen anbefalinger vedrørende klær: Ta med yttertøy som er regn- og vindtett. Ulltrøye, stillongs, eventuelt fleece, lue og votter kan være godt å ha med. Sko/støvler som ikke er har glatte såler eller lager merker på dekk. Ta også med sove/teppepose og ev. putevar samt (stretch)laken til dobbeltseng. Båten holder puter og seilvester. Pakk i bag eller ryggsekk uten meis. Avhengig av vær og fendergnissing (og andre årsaker…) kan det være en fordel med øreplugger om natten.

 

Kurskompendiet

Det finner du på denne linken:​

https://seilkurs.navenda.no/p/nybegynnerdokumentasjon

Vi anbefaler at du har studert dokumentasjonen du har fått link til ved påmelding før du kommer på kurset. Husk å ta med en matbit til pausen. (normalt ikke på fredag da det er en kort dag). 

Vi vil uansett gå gjennom det teoretiske men det det kan bli litt mye på en gang så du får kanskje enda mer ut av kurset om du leser gjennom dette 😊

Proviant: All mat som vi spiser om bord i løpet av turen (fra middag første dagen, til lunsj siste dagen)

 

Kursbevis:

Etter endt kurs får du vårt kursbevis Competent Crew som kan brukes ved leie av båt i f.eks. Middelhavet. Du kan også få et sertifikat i kreditkortformat om du ønsker (kr. 250,-), for vel gjennomført Competent Crew kurs.

 

Påbyggingsmulighet

Etter dette seilkurset kan du delta på vårt videregående kurs (vdg-1), som gir deg mer tid til praktisering og læring. Kurset er godt egnet om du tenker på å ta ICC da alle øvelser og teori blir gjennomgått.

bottom of page