top of page

Oslo - Skagen - Oslo​    Seiltur til dejlige Skagen

Langhelg med SeilNorge på sørlig kurs ut Oslofjorden, over Skagerak og til Danmark

Få vind i seilene, saltvann i håret og opplevelser for livet sammen med SeilNorge. Bytt ut danskebåten med seilbåt og bli med på en potensielt heftig men trygg seilas over Skagerak til dejlige Skagen.

2

Kurs: Oslo-Skagen-Oslo - Seiltur til dejlige Skagen

Lengde: 4 dager ombord

Sted:  Oslo

Påmelding: Se kalender nederst

Forkunnskap:

Nybegynner, eller noe mer tidligere erfaring. Båtførerprøven en fordel, men ikke et krav. 

Er du nybegynner så ønsker vi å gjøre deg til sjømann/kvinn så fort som mulig, og er du erfaren får du raskt ansvar og større utfordringer.

For oss er vårt nærmeste havområde i sør, Skagerak, en ypperlig boltreplass for å teste ut havseilas for første gang, få logget flere sjømil på åpent hav, øve på nattseilas og prøve hvordan det er å gå vakter gjennom natta. Bli med og få vind i håret på en mini-ekspedisjon til vårt nærmeste ferieland i sør; Danmark!

Denne turen byr på rundt 280nm utseilt distanse, hvor vi for det meste er i utaskjærs farvann. Turen starter i Oslo torsdag før lunsj, så vi kommer godt i gang og ut i havet før det blir mørkt. Gjennom natta seiler vi over Skagerak og kommer frem god utpå fredagen, i passelig tid for middag på land i Skagen. Så returnerer vi samme vei som vi kom.


Vi satser selvsagt alltids på god bør, og en kryssing av Skagerrak er alltid en minnerik opplevelse. Å stå på vakt i morgengryet med kaffekoppen i hånda, rom slør i seilene og god fart rett mot Skagens sandstrender, er en herlig opplevelse vi ikke kan få beskrevet godt nok!

Enten du ser etter en annerledes helgetur, har en drøm om langturseilas i magen, vil ta med familien eller en date på en sprek opplevelse, eller bare vil få krysset av Skagerrak av bucketlista, er dette turen for deg!

Dette er en ordentlig seiltur for deg som vil kjenne på storhavet. Det kan være potensielt heftige forhold, men fordelen med turene til Danmark er at det ikke er så langt. På disse turene seiler vi gjennom natta så fra SeilNorge stiller vi med både skipper og co-skipper på disse turene.

Som på alle våre turer lærer du å seile, du vil få utfordringer, du vil kjenne mestringsfølelse, samt få minnerike opplevelser for livet! Du trenger ikke seilerfaring for å være med, men om du har masse erfaring fra seilbåt er du også velkommen; er du førstereis så ønsker vi å gjøre deg til sjømann/kvinne, og er du erfaren får du mer ansvar og større utfordringer å bryne deg på. Dette er en ypperlig anledning til å teste ut turseilas og å få seilt ut av Oslofjordens trygge favn.

PROGRAM:

 

Dag 1: Nattseilas ut Oslofjorden

Vi møtes for innsjekk i båtene klokka 11.00 på Kongen Marina midt i Oslo sentrum. Vi starter med å bli kjent med hverandre og båten. Vi går gjennom planen for helgen, værutsiktene, sikkerhet og rutiner om bord, og før vi går fra kai går vi gjennom grunnleggende seilteknikker og sikkerhetsprosedyrer. Vi har ingen tid å miste, kaster loss og setter kursen sørover ut Oslofjorden. Utover dagen trener vi på grunnleggende båthåndtering og andre manøvre vi bør kunne når vi seiler over storhavet. Er forholdene gode fortsetter vi bare sørover og ut på storhavet gjennom natta, og får Færder fyr styrbord tvers før første nattevakta begynner ved midnatt. Vi får se, det kommer an på vinden; Skagerrak neste!

 

Dag 2: Seilas til Skagen

Gjennom natta går vi vakter og roterer på hvem som er våkne og styrer skuta, og hvem som sover. Avhengig av hvor mange deltakere vi er om bord vil vi typisk være to vaktlag som går tre timers vakter. Det er rundt 75nm fra Færder til vi runder bøyene øst for Skagen, og hele kryssinga fra Oslo tar rundt 24 timer. Avhengig av hvor god vind vi har, ankommer vi Skagen utpå ettermiddagen eller kvelden på fredagen. Og i Skagen finner vi både god mat og godt drikke for å feire en vellykket første kryssing!

 

Dag 3: En dags nytelse i vakre Skagen

Skagen er en yndet seildestinasjon på sommeren, og her kan man bruke hele formiddagen til å gå rundt i marinaen, se på båter og høre på skryt og røverhistorier fra andre seilere. Her er også fine turmuligheter i det bølgete, sandete landskapet. Tårnet på ’Den tilsandede kirke’ og stranda ut mot Grenen, Danmarks nordligste punkt, er fine turmål. Vi møtes til felles lunsj, typisk dansk frokost, på et av de koselige vertshusene i byen. Værmeldingen bestemmer litt når vi må dra, men i rimelig tid på lørdag må vi uansett seile hjemover. Vi gjør vi oss igjen klare til å heise seil og setter kursen hjemover og nordover over Skagerrak.

 

Dag 4: Hjem igjen over Skagerrak

Denne natta roterer vi også med vaktlag, mens vi seiler over havet. Vi satser på god bør og regner med å seile inn i Ytre Oslofjord utpå morgenkvisten. Om vi har hatt god vind over havet og har god tid, så ankrer vi opp en fin plass i Oslofjorden og spiser lunsj. Vi kommer til Aker Brygge i god tid til å få vasket og ryddet oss ut av båten før vi avslutter tur senest klokka 18.00.


KLIKK HER FOR Å LESE MER OG BESTILLE

bottom of page