• Dag Magne Veierød

Hurtigbåtmerke med indirekte belysning (HIB)

Det har blitt mange HIBer uti skjærgården nå. Noen steder mer enn andre men mye er under oppdatering så har du et gammelt kart (dvs mer en et år gammelt) er sjansene store for at ting ikke helt stemmer lenger. Men Ta en kikk på videoen under. Beklager litt ustabil filming men du ser ganske tydelig veien forover da HIBene står parvis :)


Fordelene med HIBer er at de er selvforklarende og veldig tydelige og lette å beregne avstand tili mørket. Plutselig har det blitt en god del enklere å forhlde seg til lykter der ute men noen ganger er det mange av de. Så du må fortsatt følge med på kartet!


Under ser du en bit med video fra indre leia fra Kristiansand mot Lindesnes tatt nå i høst

Spesifikasjon

Merket har en lanterne på toppen som har en lyskarakter eller et fast lys. I tillegg er det montert en lyskaster som lyser opp en trekant plassert nede på stangen (som vist på bildet over). Trekanten er merket med et tall og en refleks.

Grønn refleks: På de merkene som en skal ha på sin styrbord side i seilingsretningen er tallet et oddetall og refleksen grønn. Rød refleks: På de merkene som en skal ha på sin babord side er tallene et partall og refleksen rød. Hvit refleks: Noen trekanter er merket med en hvit refleks og et tall. Denne står plassert slik at man kan seile på begge sidene av merket.


Les mer hos Sjøfartsdieektoratet her

Vi tilfredstiller 12PAX

vi tilfredstiller 12-pax kravene til kurs og kompetanse for næringsdrivene til sjøs 

Les mer HER

Navenda Seiling AS

Adresse:

Niels Juels gate 70a

0259 OSLO

Norge

Tlf: 90707600

Epost: post@navenda.no

Vi sikrer regnskapet hos
Følg oss
  • Facebook Social Icon

© 2016 - 2020 Navenda.no