top of page
Seilas i Oslofjorden - til Færder Fyr og Verdens Ende 
Kystseilas mellom øyene og skjærgården i hele Oslofjorden

SeilNorge inviterer til langhelg i skjærgården Ytre - Oslofjord! Indre Oslofjord er vel og bra, men det er ute ved havet eventyret venter! Bli med på denne langhelg-turen gjennom skjærgården i både indre og ytre Oslofjord. Vi lover vind i seilene, saltvann i håret og lærerike tur-opplevelser du vil huske lenge!

5

Kurs: Oslofjord turseilas

Lengde: 4 dager ombord

Sted:  Oslo - Kongen marina

Påmelding: Se kalender nederst

Forkunnskap: Ingen

Bor du på Østlandet trenger du absolutt ikke reise langt for flotte seilopplevelser på fjorden og morsom øy-seiling og skjærgård. Både indre og ytre Oslofjord har mye å by på, og på denne turen byr vi på en god miks av både fjordseiling, øyhopping og navigering mellom øyene i ytre Oslofjord. Dette er turen for deg som ønsker å bli bedre kjent både i indre og ytre Oslofjord, for deg som vil lære mer seiling eller teste ut om seiling kan bli din nye favoritthobby, og for deg som bare trenger en god pause fra kjas og mas og vil på tur!

Vi starter turen fra Kongen Marina i Oslo på ettermiddagen og seiler av gårde ut i ettermiddagssolen. Målet for turen er Færder Fyr og Verdens ende i sør, en distanse på cirka 150nm. På Vestfoldsiden seiler vi opp mellom øyene og forbi Sandøsund og Hvasser, gjennom Færder Fyr og til Verdens Ende. Herfra krysser vi oss over til østfoldsiden, til Hankø, og gjennom Hankøsund, før vi seiler hjem forbi både Rauer og Jeløya, Drøbaksundet og Oscars borg.

I løpet av helgen skal vi seile mye, men vi skal også sette av tid til å gå i land, nyte de flotte plassene vi passerer, spise god mat og få nye bekjentskaper.

Som på alle våre turer lærer du å seile, du vil få utfordringer, du vil kjenne mestringsfølelse, samt få minnerike opplevelser for livet! Du trenger ikke seilerfaring for å være med, men om du har masse erfaring fra seilbåt er du også velkommen med. Er du førstereis så ønsker vi å gjøre deg til sjømann/kvinne, og er du erfaren får du mer ansvar og større utfordringer å bryne deg på.

 

Denne turen er en god anledning til å teste ut turseilas, og å få seilt ut av Oslofjordens trygge favn. Og innimellom actionfylt seiling, tar vi oss tid til koselige måltider, ankringsplasser i uthavn og å bare nyte fjorden og havet.

 

På denne turen seiler vi vår Oslo-båt; VakiVaki. En god seilbåt og turbåt som allerede har vært jorden rundt. Her er det mange spennende historier i skutesidene!

PROGRAM

Dag 1: Kveldsseilas ut Oslofjorden så langt vi kommer

Vi møtes for innsjekk i båtene klokka 16.00 på Kongen Marina i Oslo sentrum, og starter med å bli kjent med hverandre og båten. Vi går gjennom planen for helgen, værutsiktene, sikkerhet og rutiner om bord. Allerede den første ettermiddagen legger vi fra kai og øver på grunnleggende seilteknikker og sikkerhetsprosedyrer. Vi setter kursen sørover ut fjorden og spiser middag underveis. Vi seiler utover kvelden og nærmere midnatt legger vi oss til i skjærgården rundt Bolærne for første natt om bord.

 

Dag 2: Seilas ut ytre Oslofjord, rundt Færder Fyr og til Verdens ende

Første morgen på eventyr starter med morgenbad. Har vi tilbrakt natten i en havn strekker vi litt på beina og ser oss rundt før vi seiler videre. Dagens seiletappe går uansett videre sørover ut fjorden mot Færder. Vi går sannsynligvis indre leia langs Nøtterøy og Tjøme, før vi runder Færder fyr, går inn til Verdens Ende og tar kvelden der. Denne dagen blir det både seiling i åpen sjø og seiling blant øyene, avhengig av vind og forhold. Vi regner med å ankomme Verdens ende utpå ettermiddagen, og tilbringer kvelden og natten her i havna.

 

Dag 3: Kryssing av ytre Oslofjord og seilas til skjærgården i Østfold

Idag skal vi ut på litt åpnere hav og krysse ytre Oslofjord mot Øst. Vi gjør oss og båten sjøklar og legger avgårde med kurs for Hvaler og Hankø. I Hankøsundet ankrer vi og spiser og slapper litt av, før vi setter kursen nordover mot Rauer eller Engelsviken for natta. Her finner vi blant annet verdens beste fiskebutikk og en restaurant hvor vi kan anbefale fiskesuppa. Været og vinden bestemmer hvor vi sover denne natta, men vi ankrer og sover i uthavn om vi kan.

 

Dag 4: Fra Rauer og inn fjorden til Oslo

Nå skal vi inn Oslofjorden igjen og vi satser på god bør. Nå har forhåpentligvis alle blitt så varme i seiletrøya og kan være med å føre seilbåten hjemover. Vi seiler avgårde fra morgenen av og skal tilbakelegge rundt 45nm. Turen avsluttes senest kl. 18.00, og vi sikter på å være tilbake på Kongen Marina i god tid før det så vi rekker å pakke og rydde oss ut av båten før turavslutning.

Takk for en flott helg på tur!:)

 

KLIKK HER FOR Å LESE MER OG BESTILLE
 

bottom of page