top of page
ICC praktisk prøve

SeilNorge AS er godkjent tilbyder av ICC. Les mer om hvordan du kan få ditt ICC sertifikat under!

KursICC utsjekk – International Certificate of Competence
LengdeCa. 3 timer
Sted: Indre Oslofjord eller etter avtale

Pris: Klikk her

RING ELLER SEND EPOST FOR Å AVTALE TID

ICC – International Certificate of Competence – er et sertifikat som viser at du både har teoretiske og praktiske kunnskaper i å håndere en seilbåt på mer enn 10 meters lengde. Du kan kanskje sammenligne ICC med biloppkjøring.

FORKUNNSKAPER:

Må kunne manøvrere båten i følge seilingsplanen. (Er du usikker kan vi ta et par treningstimer før selve prøven)

Må ha BÅTFØRERPRØVEN

SKAL DU LEIE BÅT?  Sjekk hva som kreves her

De fleste som tar ICC skal til Kroatia og Middelhavet for å seile i sommerferien. Her er det stadig flere som etterspør dette sertifikatet.

Her er link til kartet over land som har ratifisert ICC.

https://www.unece.org/trans/main/sc3/icc_resolution_40.html

Prøven er delt i to og varer i minst 3 timer pr. person hvor :

  • første del er en gjennomgang av teori og praktiske spørsmål vedr. kunnskaper om navigasjon, båtteknisk og sjømannskap, samt en gjennomgang av båt og motor. Dette foregår via samtaler hvor sensor spør og du svarer.

  • andre del foregår ute på vannet hvor du viser at du kan ta båten trygt ut og inn av havn, ha kontroll på mannskap og foreta seiløvelser. Du skal også planlegge en rute samt finne trygg plass for ankring og vise korrekt prosedyre for dette.

 

ICC er en omfattende prøve. Du vil klare deg bra om du har seilt en del som skipper og har navigasjon og båthåndtering inne. Mangler du kompetansen, eller du vil friske på kunnskapene før prøven, anbefales det at du tar et videregående kurs eller at vi tar nødvendig antall timer i båten før du prøver deg på selve testen.

ICC-Nettkurs - en forberedelse til utsjekken

Vi tilbyr også et ICC forberedende nettkurs for deg som vil gå gjennom hva som kreves og kunne følge med en kandidat som tar ICC-utsjekk. Vi bruker mye video slik at du får et godt inntrykk av hva som kreves.

Link til nettkursene finner du her: https://seilkurs.navenda.no/

Det lønner seg å sette seg godt inn i skjemaet som følges under prøven slik at du er sikker på at du kan besvare spørsmålene riktig.

Du kan sjekke skjemaet hos sjøfartsdirektoratet (Denne linken laster ned et word-dokument)

Les mer om ICC her hos sjøfartsdirektoraret

SeilNorge AS er godkjent av Sjøfartsdirektoretet som tilbyder av ICC praktisk prøve utføres. SeilNorge har flere  ICC-sensorer og utfører tester flere steder i Norge..

Søknadsprosessen foregår ved at du mottar via MIN SIDE vårt vitnesbyrd som viser at du har gjennomgått og bestått den praktiske prøven. Vitnesbyrdet skal vedlegges søknaden, sammen med søknadsskjemaet til Norsk Test som utsteder ICC-sertifikatet. Dette koster pr. dato 386NOK.

Selve ICC utsjekken om bord i båten koster 3000 kroner. Bestilles ICC sammen med et kurs vil du få en rabatt på 500 kroner. ICC tas da påfølgende dag etter et av våre videregående kurs. Føler du behov for et par ekstra treningstimer sier du fra om dette i forkant.

Her ser du linken til søknadsskjemaet du skal fylle ut i etterkant.
https://portal.sjofartsdir.no/pdf/KS-0350-74%20S%C3%B8knad%20om%20ICC%20NOB.pdf

Og her en link om fremgangsmåten:

https://xn--btfrerregisteret-dob85a.no/info/bfp/icc/

Og her er et eksempel på utfylling:

bottom of page