Mannskapet

Navenda & Seileren har nå et mannskap med bred erfaring og kompetanse. Vi jobber med seiling i sesongen og frakting av båter året rundt. Under følger en liten beskrivelse av hver. Her ser du også et ansikt som du nok sikkert vil kjenne igjen på brygga til sommeren.

dv.jpg

DAG MAGNE VEIERØD

Daglig leder - Navenda Seiling AS

Instruktør og frakteskipper

Etter mange år som instruktør og deliveryskipper for andre åpnet jeg Navenda seilskole med oppstart sensommer 2016. Holdt veldig mange nybegynner og videregående kurs i mange typer turseilere fra 25 til 50 fot størrelse.

Har hatt minst 1000 deltagere og logget mange tusen Nm som instruktør. Holdt flere kurs på engelsk samt for døve (med tolk). 5 sesonger med diverse kurs for Bavaria samt opplæring av nye båteiere og demoturer for de som ville prøve seg på seilbåt. Mange frakteoppdrag til/fra Spania, Danmark, Sverige og Vestlandet, Nord-Norge både med eier og som solotur. Har også holdt utallige kurs i Båtførerprøven.

Innehar D5L, IMO50, Krisehåndtering og VHF/ROC

Bjarne2.png

BJARNE NIELSEN

Daglig leder - Seileren AS

Instruktør Seilkurs og Båtførerprøven

Utdannet lærer og har god kompetanse til å videreformidle kunnskap. Han har erfaring fra regatta- og tur-seiling. Han har seilt langs store deler av Sørlands- og Vestlandskysten, over Skagerrak og i mer eksotiske farvann som Malaysia, Thailand og Middelhavet. Han har arrangert egne seilkurs både for voksne og barn. Bjarne har Fritidsbåtskippersertifikat (D5LA), VHF sertifikat og sikkerhetskurs.

PålPersdal.jpg

PÅL PERSDAL

Instruktør og frakteskipper

Pål har lang og variert erfaring fra jobb på større skip til seiling av både motorbåter og seilbåter.

 

Pål er også godt kjent på kysten fra Middelhavet til langt nord på norskekysten. Han har hatt mange frakteoppdrag av både seil og motorbåter. Han er tryggheten selv og du vil møte ham både som instruktør og som skipper i din egen båt om du ønsker.

 

Av sertifikater har han alt som trengs til både nasjonale og internasjonale frakteturer:

2018- Falch Nutec- Offshore Grunnleggende sikkerhetsopplæring

2013- Norsk Maritim Skole D5LA

2013- Norsk Maritim Skole ICC

1989- VHF

Magnus_edited.jpg

MAGNUS LINGJÆRDE

Instruktør

Magnus har lang erfaring som tur- og regattaseiler på båter opp til 50 fot.

 

Magnus har seilt mye i Skagerak og Kattegat de siste tjue årene, som skipper i egne båter, både på tur og i regatta. Han har også seilt som skipper på Vestlandet, i Middelhavet og i Karibia. Sjøen og seiling er hans lidenskap og han har gjennom årene blitt en trygg og rolig seiler.

 

Etter hvert som båtene har blitt større har han god erfaring båthåndtering både i havn, innaskjærs og på langtur. Mang en tur har det blitt både langs Norskekysten, Svenskekysten og til Danmark, så han kan by på mange gode tips og triks som gjør seilturen både mer spennende og mer komfortabel.

 

Sertifikater:

Kystskippersertifikatet med astronavigering (D5LA)

 båtførerprøven

VHF-sertifikat.

ThomasLien.jpg

THOMAS LIEN

Instruktør

Thomas er vokst opp med Colin Archer skøyte og seilt mye rundt i Norden og Norskekysten opp og ned til Lofoten et par ganger. Han har vært kaptein på en 6 år lang jordomseiling og er godt kjent i Middelhavet og vært flere ganger i Stillehavet, Fiji, Solomonøyene og Papua New Guinea.

 

Siste tur gikk i året 2019/2020 Nord Atlanteren rundt, via Grønland, med kone og to barn.

 

Sertifikater:

- Båtførerprøven

- D5L.

magnar_edited.jpg

MAGNAR TARANGER

Frakteskipper

Magnar har lang erfaring med frakting av alle slags båter og har vært involvert i sjølivet fra barnsben av. 

Magnar har vært opp og ned kysten mange ganger i alt fra mindre seilbåter til store motorbåter. Alltid i godt humør og leverer alltid båten hel og på tid så sant ikke været begrenser da.

HåkonSælen.jpg

HÅKON SÆLEN

Instruktør

Håkon Grøn Sælen har vært en aktiv seiler siden tenårene, både i båt og på brett. Han har seilt store deler av Norskekysten, over Nordsjøen og Biscaya, i Karibien, Stillehavet, Middelhavet og Østersjøen, og på Amazonas.

 

Han begynte som instruktør i 2012, og har holdt alle slags kurs for deltakere i alle aldre i en rekke ulike båter.

Sertifikater:

Båtførerprøven

D5L

VHF-sertifikat