SKOLEBÅTENE

Vi kjører alle våre kurs i HUNTER 36 fot (11,5 meter) og en SALONA 38 med ratt og kartplotter utstyrt for ferie. Slik får du en god innføring i hva det dreier seg om å ferdes til sjøs i en travel ferietid.

Det høres kanskje stort ut for noen men det er ofte enklere å manøvrere en større båt med ratt enn mindre båter med rorkult og påhenger. Større båter beveger seg stødigere og har saktere bevegelser, noe som gir fordeler både til havs og ikke minst i havnen.

MAKS 4 DELTAGERE OMBORD PÅ KURS

Vi har også en maksgrense med 4 stk + instruktør ombord for å få best mulig kvalitetstid til alle! Vi driver mye med øvelser av forskjellige slag og typisk er det en oppgave til hver når vi er 4 + instruktør ombord. En på storseil, en på hver forseilvinsj og en styrmann. Med flere ombord har de overskytende ikke  noe å gjøre. Så derfor MAX 4 ombord! 

I tillegg til våre standard kurs tilbyr vi også privattimer eller kurs i din egen båt sammen med deg alene eller sammen med din familie. Vi kan også kombinere et kurs med for eksempel frakt av båt som du kanskje har kjøpt eller til et sted der ferien skal begynne.

Vårt ønske er at du skal få den kompetansen som er nødvendig for å gjennomføre en trygg og sikker ferieseilas 

Praktisk informasjon vedr. kursene finner du her

Kursene starter og stopper i småbåthavna på Aker Brygge omtrent her: (rødt felt)

https://www.google.com/maps/@59.9088182,10.7275876,667m/data=!3m1!1e3

AkerBrygge.jpg

Praktiske kurs

Nybegynner – Competent Crew

Nybegynnerkurs (Competent Crew) er for deg som har liten eller ingen seilerfaring fra før. Om du ikke har vært i båt, kommer fra motorbåt eller ønsker å ta mer fatt i seilingen enn bare være med som passasjer så er dette kurset en god start. Her lærer du alt grunnleggende om seiling og båthåndtering for å kunne gjøre en god jobb ombord som mannskap.

Forkunnskap: Ingen.

Les mer og meld deg på her

ICC kurs med nattseilas og avsluttende ICC praktisk prøve (Ingen overnatting)

Inkluderer: ICC-nettkursKursdokumentasjon, 3 dager på vannet og avslutter med ICC-utsjekk

Kurset er for deg som har seilt en sesong eller to som mannskap, tatt vårt nybegynnerkurs eller som ønsker å utvide ferdighetene og ta ICC-sertifikat, få med deg en spennende nattseilas for kart og kompass og bli mer komfortabel som skipper ombord. Kurset tar deg gjennom all teori og alle øvelser som kreves ved praktisk prøve for ICC i tillegg til mann-over-bord, drivanker etc.

 

Selve ICC-prøven tas ito avdelinger. Teoridel og praktisk del. Dette foregår som selvstendige oppgaver hvor du ikke er i en kurs situasjon men skal klare deg alene..

Forkunnskap: Båtførerprøven og litt erfaring.

Les mer og meld deg på her

Skipperkurs med dag/nattseilas, navigasjon og havnemanøvrering

Kurset er for deg som har seilt en sesong eller to som mannskap, eller som ønsker å utvide ferdighetene med nattseilas og seiling i åpen sjø. Her lærer du mer om seiling, havnemanøvrering i ukjente havner, nattseilas og ikke minst nødprosedyrer som Mann-Over-Bord øvelse for fulle seil og for motor. Kurset foregår tildels i litt mer utfordrende omgivelser i ytre Oslofjord. Kurset tar deg gjennom alle øvelser som kreves for ICC praktisk prøve. Det blir tre dager og to netter ombord. Det blir lange dager med mye aktivitet :)

Forkunnskap:

  • Competent crew eller tilsvarende erfaring.

  • Båtførerprøven en fordel men ingen betingelse.

 

Les mer og meld deg på her

Coastal watch leader - (Videregående II)

Kurset er for deg som vil bli bedre forberedt på seilas over havet som skipper, eller som ønsker å utvide ferdighetene med nattseilas og skipperansvar i trange farvann. Kurset gir deg trening i mer krevende miljø og legger vekt på sikkerhet underveis. Det vil bli lagt stor vekt på navigasjon og skiftordninger. Du vil være godt forberedt til å ta ditt skipperansvar og vil kunne gå opp til praktisk ICC-prøve etter endt kurs. Kurset foregår i til tider utfordrende omgivelser i ytre Oslofjord / Skagerak og med innaskjærs seiling langs en nokså trang svenskekyst.

Forkunnskap:

  • Båtførerprøven.

  • Dayskipper eller tilsvarende erfaring.

 

Les mer og meld deg på her

Havnemanøvrering

Dette kurset tilpasses deg som vil bli tryggere i havnen. Havnemanøvrering er en viktig del av standardkursene men av og til trenger man kun å friske på kunnskapen i havn før ferietid. Da er dette kurset for deg.

Les mer og meld deg på her

Familiekurs

Målet med kurset er at alle ombord skal bli tryggere og mer kompetente til å ta en større del i seilingsoppgavene underveis. Her får alle prøvd seg på alle øvelser i trygge omgivelser. Kurset utføres gjerne i familiens egen båt.

Kurs i egen båt

Vil du ha med deg instruktør ut i egen båt? Eller vil du ha noen timer ombord i skolebåt? Vi vil gjerne hjelpe deg videre. Kanskje skal du bare sjekke ut om seiling er noe for deg/dere?

Vi legger opp til en vellykket tur på sjøen.

ICC utsjekk

ICC – International Certificate of Competence – er et sertifikat som viser at du både har teoretiske og praktiske kunnskaper i å håndere en seilbåt på mer enn 10 meters lengde.

Prøven er delt i to hvor :

  • første del er en gjennomgang av teori og praktiske spørsmål vedr. kunnskaper til navigasjon, båtteknisk, sjømannskap forøvrig samt en gjennomgang av båt og motor.

  • andre del foregår ute på vannet hvor du viser at du kan ta båten trygt ut og inn av havn, ha kontroll på mannskap og foreta seiløvelser, ankring samt fortelle om dine valg av rute underveis.

 

Les mer om ICC-Utsjekk her

Frakting/Henting med kurs underveis

Har du kjøpt båt og ønsker en skipper med underveis for å frakte den trygt til din hjemmehavn kan det med stor ekstraverdi organiseres slik at vi tar turen som et kurs. Vi legger opp ruten i etapper som passer med dine forutsetninger. Du velger selv om du vil være med hele veien eller om du ønsker å hoppe på den siste biten, noe som mange foretrekker for å «slippe» de mest værharde strekningene. Det skal ikke skjules at sjøsyken kan bli ubehagelig for noen når bølger slår over dekk og båten ligger på skrå i kulingen..

Uansett finner vi som regel mye tid til å prate om seiling underveis. Selvsagt blir navigasjon, vakthold og underveisrutiner viktig men vi skal gjerne innom et par havner hvor vi finner tid til noen ekstra runder med tillegging. Slike turer pleier å være en stor opplevelse for deg som ny båteier samtidig som du får tryggheten ved å ha med noen som har gjort dette før 

Nettkurs

Vi åpner vår nett-seilskole med introduksjon av ICC-nettkurs. Et forberedende kurs som setter deg i stand til å ta ICC-utsjekk med glans! Du kan sjekke det ut her

 

Selvfølgelig vil ikke disse kursene gi deg det samme som å være på sjøen men jeg tror du vil finne de verdifulle da det er veldig mye bruk av video. Så du skal oppleve det som om du "er med" på kurset :)

Flere kurs vil komme utover sommer og høst så følg med nettsidene og følg oss på Facebook så er du sikker på ikke å gå glipp av noe!

VHF og D5L

Leter du etter kurs om fritidsskipperkurset D5L, radiosertifikatet VHF/SRC eller Båtførerprøven så arrangere vi dette sammen med vår kurspartner Norsk Maritim Kveldsskole. Klikk her for kursoversikt og påmelding.