Kurs: Coastal watch Leader (VDG2) - 80 timer ombord
Lengde: Fredag 10:00 i Oslo til mandag kveld
Sted:  Oslo – Aker Brygge
Pris: Klikk her

Forkunnskap:

  • Båtførerprøven

  • Dayskipper eller tilsvarende erfaring.

 

KLIKK HER FOR PÅMELDING

 

Kurset er for deg som gjerne vil ut på havet (fordi du kanskje vil til Danmark) samt få mer trening i bruk av elektroniske kartverktøy både under seilas på havet og i indre leia på svenskekysten.

Målet med kurset er å gjøre deg trygg på varierende forhold slik at du føler deg sikrerer ved overfart på egenhånd. Samt å få trening i å kommandere mannskap inn og ut av havn i populære havner på svenskekysten. Når du er ferdig med kurset har du vært innom og utført alle øvelser ifm et ICC-sertifikat som kommer godt med om du skal leie båt eller ut i egen båt ved en senere anledning.

Kurset bygger på Dayskipperkompetanse og vektlegger først og fremst det å ta seg frem fra A til B på en sikker måte. Vi skal ut på havet med en overseilingstid på ca. 10 timer. Det kan forekomme vær og sjøforhold som kanskje ikke passer alle. Men båten vi bruker er alle av CE-klasse A+ som betyr «Tåler alle forhold». Så avhengig av vær og vind går oppgaven ut på å trygt ta seg frem så sant det ikke blåser veldig mye mer enn stiv kuling. På transportetappene opp og ned Oslofjorden gjør vi oss kjent med både radar og ais i tillegg til kartplotter.

Praktisk informasjon

Du kan lese mer om forberedelser om klær og mat etc. under denne linken:

https://www.navenda.no/raktisk-info-til-deltagerne

Kursprogram

Mange av øvelsene har du vært igjennom før om du har tatt nybegynner eller Dayskipperkurset. Dette kurset gir deg mer følelse med storhavet og utfordrende omgivelser. Kurset skal gi deg trygghet i å ta ansvaret som skipper. Her får du bygget selvtilliten du trenger for å håndtere en større seilbåt i åpen sjø, i havn og gjennom dagslys og på natten.

Det lønner seg alltid å pushe seg litt utenfor komforsonen men selvfølgelig alltid innenfor det du anser som sikkert. Tidlig og sent i sesongen kommer mørket før du kanskje kommer hjem til havn. Da er det veldig greit å kunne benytte de hjelpemidler man har ombord. Både planleggingen og selve gjennomføringen av seilasen gir deg innsikt i en helt annen verden å seile i enn den verden som finnes i dagslys. Plutselig er alle landkonturer borte og vi må forholde oss til fyr og lykter. Og når du er ute på havet har man jo ikke annet å se på enn horisonten. Da må man stole på instrumentene. En slik overseiling gir deg større selvtillit på å ta dette ibruk for hva det er verdt. Tro meg, dette er kjempespennende og veldig nyttig erfaring å få med seg!

Les mer om detaljert kursplan

ICC-sertifikat utsjekk er en naturlig oppfølger til dette kurset.

Etter endt ICC praktisk prøve og bestått teoriprøve vil du kunne søke sjøfartsdirektoratet om utstedelse av ICC-sertifikat. Dette betyr at du ikke bare kan vise til videregående erfaring men et bevis på din praktiske kompetanse som er internasjonalt anerkjent. 

Seilingsplan

Seilasen starter i Oslo, forbi Moss/Horten og videre til Vallø utenfor Tønsberg eller Hvasser som stopp. Vi planlegger nå overfart til Hamborgsund eller Hunnebostrand i Sverige og setter ut etter noen timers hvile.

Turen går gjennom indre leia langs Nøtterøy og Tjøme, forbi Hvasser havn hvor Losbåtene ligger, forbi Færder fyr hvor vi slipper land for noen timer til vi treffer Väderöarna, og mellom holmer og skjær inn til Hamborgsund eller Hunnebostrand gjestehavn hvor vi tar en velfortjent søvnpause.

Etter tur vil nå deltagerne planlegge sin del av seilasen oppover. Det skal sjekkes for vær og seilingsforhold, Planlegge selve seilasen, Sjekke båt og utstyr samt få plottet kursen inn på den elektroniske kartplotteren. Mannskap skal briefes om oppgaver og med god bistand fra instruktør skal du å ta ansvar for gjennomføringen av din del av seilasen. Typisk skal vi innom Hamborgsund, Fjällbacka, Havstensund og Koster.

Ønsker du å studere kartet nærmere anbefales det å ta en tur inn på GULESIDER.no (eller tilsvarende) og velge sjøkart.

Vi tilfredstiller 12PAX

vi tilfredstiller 12-pax kravene til kurs og kompetanse for næringsdrivene til sjøs 

Les mer HER

Navenda Seiling AS

Adresse:

Niels Juels gate 70a

0259 OSLO

Norge

Tlf: 90707600

Epost: post@navenda.no

Vi følger regjeringens
koronaregler
Med munnbind og sprit skal ondt fordrives!
Følg oss
  • Facebook Social Icon

© 2016 - 2020 Navenda.no