top of page
Videregåendekurs med nattseilas og overnatting
Kurset gir grunnlag for ICC-eksamen

Kurset er for deg som har seilt en sesong eller to som mannskap, eller som ønsker å utvide ferdighetene med seiling i åpen sjø samt en spennende nattseilas for kart og kompass. Her lærer du mer om seiling og får prøvd deg i mer utfordrende omgivelser. Kanskje skal du over til Danmark eller har enda større planer? Greit å ha prøvd seg litt først. Og dette kurset er nettop laget for det. Det er mye fokus på navigasjon med dagens moderne teknologiog men også nattseilas for kart og kompass. Vi skal trene på å holde god sikkerhet ombord med bl.a. trening på mann-over-bord. I tillegg vil det bli en del trening på havnemanøvrering i flere havner underveis. Vi er underveis fra morgen til langt på kveld så det kan nok være en smule krevende for den uvante. 

fraktingOgKurs_edited.png

Kurstype: Videregåendekurs - ICC-kandidat
Lengde: Fredag 12:00 til søndag  ca. 22:00 (Væravhengig)
Sted:  Aker Brygge - ring instruktør da vi ikke har fast plass på Aker Brygge. Vi kan plukke opp deltagere i Drøbak eller Horten.

Retur søndag (ca. 15:00 Horten og ca. 17:00 ved Drøbak) med påfølgende transportetappe til Oslo hvor vi legger til kai ca 22:00
Pris: 8.750 Kroner

Forkunnskap:

Kurset foregår i til dels åpen sjø hvor det kan være utfordrende (men det kan også være helt blank sjø..). Skulle det blåse for mye finner vi alltid ly bak mange øyer i skjærgården innenfor Færder. Kurset følger seilingsplanen uansett vær så sant det ikke blåser storm imot.

Kursprogram

Mange av øvelsene har du vært igjennom før om du har tatt nybegynnerkurset. Dette kurset gir deg mer trening i andre og mer utfordrende omgivelser. Kurset skal gi deg trygghet i å ta ansvaret som skipper. Her får du bygget selvtilliten du trenger for å håndtere en større seilbåt i åpen sjø, i havn og gjennom dagslys.

I løpet av disse 3 dagene skal vi innom flere havner og øve på ulike metoder for å legge til. Bakke inntil brygge, alongside, snu i trange farvann etc. Og har du ikke seilt rundinger før, og fått med deg seil og mannskap på veien rundt, så har du noe å glede deg til! Lørdag blir det mer åpent hav og navigasjon etter kart og kompass når lyktene tennes. Vi skal også ut å droppe anker for en pause, eller vi hiver ut drivankeret, før vi går løs på mann-over-bord øvelser, mer seilings-øvelser, navigasjon, radar/AIS, sikkerhet osv. 

Det lønner seg alltid å pushe seg litt utenfor komfortsonen men selvfølgelig alltid innenfor det du anser som sikkert. Tidlig og sent i sesongen kommer mørket før du kanskje kommer hjem til havn. Da er det veldig greit å ha vært gjennom en planlagt nattseilas etter kart og kompass. Både planleggingen og selve gjennomføringen av seilasen gir deg innsikt i en helt annen verden å seile i enn den verden som finnes i dagslys. Plutselig er alle landkonturer borte og vi må forholde oss til fyr og lykter. Men tro meg, dette er kjempespennende og veldig nyttig erfaring å få med seg!

Praktisk info

Vi er ute uansett vær så her finner du vår standard pakkeliste. Husk å pakke i bag og ikke koffert eller sekk med meis da det er begrenset plass til å legge fra seg. Ellers så tar du med sovepute og et putevar samt et stretchlaken :)

Pakkelisten finner du her: https://www.navendaseiling.no/documents/PakkelisteSkipperkurs.pdf

Seilingsplan

Seilasen starter i Oslo med transportetappe ned mot Bastøy og videre til havna i Østre Bolærene utenfor Nøtterøy hvor blir der over natten.. Dagen går med til proviantering, gjennomgang av båt og helgens program før vi setter nesa sørover.

Neste morgen starter med havnemanøvrering før vi seiler ut i åpent hav og driver seilingsøvelser rundt Hollenderbøya.

Etter noen timer setter vi kurs mot Hvasser hvor vi inntar middag og slapper av litt, eller benytter tiden til tur i området. Når mørket faller på startes planlegging av nattens seilas fra Hvasser mot Vallø ca 2 timer lenger nord gjennom indre leia. Seilasen foregår for motor og uten elektroniske navigasjonshjelpemidler.

Siste dag begynner igjen med havnemanøvrering i Vallø havn med både alongside og båstillegging. Vi går så ut og dropper et anker og tar en kort pause før vi går ut i fjorden for mann-over-bord øvelsen (dvs. fender over bord..), mer seilingsøvelser og så seilas opp til Oslo.

Påbygging:

Etter dette kurset er du klar for ICC-eksamen. Denne bør tas nokså rett etter kurset mens du har alt klart i hodet.

Ta gjerne vårt nettkurs: https://seilkurs.navenda.no/p/icc-kurs

Eller les mer her: https://www.navenda.no/icc-utsjekk

seilingsplan2.jpg
bottom of page