top of page
  • Forfatterens bildeDag Magne Veierød

Fremme i Alicante


FREMME I ALICANTE Så er vi kommet frem til båsen i Alicante. Det tok ganske nøyaktig 4 uker inklusive 4 dagers venting på mannskap i Cascais. Er fornøyd med det! Vi har fått prøvd hele Beauforts skala fra 0 til 12, eller fra vindstille til storm om du vil, både forfra og bakfra. Vi har seilt for fulle seil og gått for motor i vindstilla. Og med seil og motor i kombinasjon. Vi har vært innom mange havner og egentlig fyllt lite diesel. Men vi har også vært innom mange restauranter hvor vi har fyllt magene med mye god mat. Vi har stått til rors i kaldt og guffent vær, hengt i masta i dinglevær, vært under båten i bølgevær og ligget på benken i sommervær. Vi har hørt på radio når vi har hatt dekning og hørt på nedlastede spillelister til det kjedsommelige når vi var langt til havs.

Men nå som solen stiger og vi har passert moloen vil jeg takke mannskapet. Felix Mørk for strekningen Oslo - Guernsey, Reidun Berland som erfaren og trygg styrmann på strekningen Cascais til Alicante og hyggelig reisefølge. Og sist men ikke minst Stian Wilson som kom på i Den Helder og ble med hele veien. Som har stått i all slags vær, laget mat til mannskapet og tilsynelatende alltid i godt humør!! Her kan du trygt sette bort nattevakta. Og skulle få tau i propellen? Who do you ask?... Stian var uti selv om det ikke akkurat er badetemp.

En stor innsats som de alle har gitt bort i tid og energi for å få Good Hope trygt ned til Alicante. Well done, respekt! Så takk for innsatsen!

Dette har vært en tur som jeg hadde ønsket meg lenge. Nå er den gjort. Om få dager sitter jeg i båten hjemme med mange gode minner som hjelper en seiler gjennom vintermånedene. Og så til sist til eier Rune, takk for oppdraget :)

Comments


bottom of page