top of page

For deg som ønsker å bli instruktør 

Navenda SeilNorge vokser og trenger flere krefter å spille på. Nå har vi enda flere kurs i Oslofjorden og kurs oppover hele kysten.

Resultatet er at vi har behov for flere krefter å spille på. Vår kurskalender er allerede begynt å fylles opp for sesongen så vi ønsker å komme i kontakt med deg som vet at du høyst sannsynlig er skapt til en instruktørjobb om bord. Du ville elske å kunne hjelpe andre til å føle gleden ved å stå til rors, kunne gi de tryggheten på egne kunnskaper, både i bra og dårlig vær, dagseilas som nattseilas.

3

Erfaring generelt :

Vi regner med at du kan seile og håndtere båter i all slags seilbart vær. Du har noen sesonger om bord i seilbåter av «turklassen». Du klarer deg fint alene ombord og seiler gjerne til Skagen for moro skyld. Du kan navigasjon og klarer deg fint med papirkart om elektronikken skulle feile. At du ALLTID holder gode sikkerhetsmarginer og ALDRI tar snarveier er utrolig viktig for oss.

Vi er ute etter potensiell instruktører til våre kurs over hele Norge men først og fremst i Oslo. Kanskje har du instruktørerfaring, og du må ha seilerfaring fra turbåter i størrelse 35 fot og oppover. Du har mye tid i løpet av sommersesongen (april til september) og jobber kanskje turnusarbeid ved siden av eller har lyst og mulighet til å satse på en hektisk tid på havet i sommerhalvåret? Vi gir deg opplæring og tar deg gjennom typiske instruktørsituasjoner før du drar ut på egenhånd!

Du bør også kjenne deg igjen i disse punktene:

  • Båtførerprøven

  • ICC / D5L eller har erfaring og seiltid til å ta denne.

  • VHF eller ROC

  • Kunne tenke deg å sjekkes ut som ICC-sensor og avholde ICC praktisk prøve om du vil prøve deg på andre kurs enn nybegynner.

  • Det er også en fordel om du har IMO50 og krisehåndteringskurs men ikke nødvendig. Dette vil også hjelpe deg på vei til skipperjobb for SeilNorges ekspedisjoner i Nord

  • Innehar evner til å formidle budskapet til alle om bord. Ingen er like, og du vet å ordlegge deg slik at hver enkelt forstår hva du mener.

  • Du er videre en tydelig skipper om bord og kan hanskes med ulike deltagere og kan tilpasse turen slik at alle får mest mulig ut av timene om bord.

  • Du fremstår som en trygg og ryddig person og vet å holde orden på papirarbeidet.

  • Og du er verdens mest tålmodige instruktør som aldri blir sint, hever stemmen, eller lar deg stresse, og kan forklare ting om (og om) igjen etter behov. Og du har alltid et smil i ansiktet :)

  • Vårt publikum er i all hovedsak alt fra nybegynnere til mer erfarne seilere som ønsker ICC eller havseilaserfaring. Vi legger ikke vekt på regattaegenskaper men fokus på å gi deltagerne trygghet og riktige marginer slik at uhell og vanskelige situasjoner både kan hanskes med men kanskje mest unngås.

Kan dette være deg? Da bør du ta kontakt med oss. Nå holder vi opplæring hvor du kan få den erfaringen du trenger!

Dag Magne Veierød

mob: 90707600

epost: dag@seilnorge.no

facebook/messenger: @navendaseiling

bottom of page